Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Sciatica

Logheaza-teModul zopim chat

Nervul sciatic
Nervul sciatic este cel mai lung si cel mai mare nerv al corpului. Acesta porneste din plexul sacrat si este format din  a V-a radacina lombara si din radacinile sacrate I, II, si III, care se unesc in bazin. Trunchiul unic sciatic, format din nervul peroneu comun (sciaticul popliteu extern) si nervul tibial (sciaticul popliteu intern), paraseste bazinul prin marea scobitura sciatica sub muschiul piriform, strabate defileul dintre marele trohanter si tuberozitatea ischiadica, pentru a cobori pe fata posterioara a coapsei si spre spatiul popliteu.
    
Undeva, deasupra fosei poplitee ( la niveluri variabile), ce doi nervi se despart din nou. Nervul sciatic popliteu extern inconjura gatul peroneului dand doua  ramuri terminale: nervul tibial anterior al gambierului anterior, extensor comun al degetelor, extensor deget mare si pedios. Nervul sciatic popliteu intern, din interstitiul gemenilor, devenind tibialul posterior, merge retromaleolar cu ramuri in planta picorului. El inerveaza gemenii, solearul, plantarul subtire, popliteul, tibialul posterior, flexorul lung al degetelor si flexorul lung al halucelui.
    
Sciaticul are functii motorii, senzitive si trofice. Ca motilitate, el comanda flexia gambei pe coapsa, prin ramuri din muschii posteriori ai coapsei. Extensia dorsala a degetelor si piciorului, cu mentinerea boltei plantare, este asigurata de catre sciaticul popliteu extern. Sensibilitatea obiectiva a sciaticului, insumeaza zona sciaticilor poplitei, ramurile terminale, cuprinzand piciorul aproape in totalitatea sa, facand exceptie doar portiunea interna a plantei si maleolei interne, cat si partea laterala a gambei.
    
O paralizie totala de nerv sciatic, exprima simptomatologia leziunii sciaticului popliteu extern si intern: piciorul balant nu va permite flexia gambei pe coapsa. In momentul in care paralizia de nerv sciatic exista, se poate observa hipotonia fesiera (scaderea tonusului musculaturii fesiere), cu pliul coborat, mersul este posibil dar foarte chinuitor, muschiul cvadriceps permitand miscarea inainte a gambei. In practica medicala este intalnita mai rar pareza trunchiului sciatic, fiind mai frecvent paraliza partiala (disociata). Cand tabloul clinic est dominat de sindromul dureros, este vorba de nevralgia sciatica (sciatica). Durerea survine brusc pe traiectul nervului, pe fata posterioara a coapsei, spatiul popliteu, molet, picior, putand atinge paroxisme intolerabile. Unele pozitii antalgice care fac sa diminueze durerea, maresc defapt scolioza. Bolnavul se sprijina mai mult pe piciorul sanatos. Apar frecvent dureri la apasarea punctelor Valleix lombar, juxtavertebral, fesier mijlociu, retrotrohanterian, popliteu, achilian. Elongatia nervului scatic declanseaza durerea prin : manevra Lasegue, produsa prin ridicarea membrului inferior intins, si prin manevra Neri, atunci cand bolnavul nu poate ridica un obiect de jos, fara sa flecteze geunchiul.
  
 Factorii de risc intr-o sciatica sunt urmatorii:
1. Varsta - din cauza deteriorarii discurilor intervertebrale o data cu inaintarea in varsta, persoanele trecute de 30 - 40 de ani sunt mai expuse riscului de sciatica.
2. Profesia - meseriile care presupun ridicarea de jos sau caratul unor obiecte grele pentru perioade indelungate reprezinta un alt risc.
3. Sedentarismul - persoanele care stau jos perioade indelungate de timp si nu fac miscare sunt si ele in pericol.
 

Comentarii  

 
-1 #1 ciupi 01-09-2013 03:54
cum pot scapa de durerile provocate de un muschi care apasa pe nervul sciatic in dreapta si pe care le simt atat cand stau in picioare cat si in sezut, dar care dispar cand trec in pozitie orizontala?
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează