Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Sciatica

Logheaza-teModul zopim chat

Mecanismul durerii in sciatica
Sciatica, desi este considerata ca o afectiune de sine statatoare reprezinta de fapt o manifestare a unei probleme mai serioase: hernia de disc (cel mai frecvent). Durerea sciatica apare atunci cand nervul sciatic este iritat sau pensat, comprimat de un disc intervertebral herniat. Rezultatul este durerea intensa, fulgeratoare uneori, care iradiaza in mod tipic de la nivel lombar, in regiunea fesiera si in tot membrul inferior, pe partea posterioara (in spate) si pana jos. Unele persoane percep durerea pe intreg traiectul nervului sciatic iar altele percep o durere mai localizata, care coboara doar pana la un punct al traiectului nervului, de exemplu pana la genunchi. Caracterul durerii este cel mai adesea descris de persoanele afectate, ca o impunsatura puternica resimtita in mod caracteristic in regiunea fesiera. Unii bolnavi nu simt deloc durere ci mai degraba au senzatii de furnicaturi sau amorteala care radiaza in jos, pe membrul inferior.

Durerea poate fi insotita de semnele deficitului neurologic pe partea membrului afectat: slabiciune musculara si modificarea reflexelor osteo-tendinoase – aceste semne vor fi cautate in mod sistematic de catre medicul neurolog care o sa va examineze. Manifestarile din sciatica pot aparea ca atare sau pot fi insotite de durere in regiunea lombara (lombalgie). Uneori lombalgia (criza de lumbago) apare inaintea sciaticii si alteori apare dupa sciatica, nu exista o ordine a aparitiei manifestarilor.

Exista un grup de caracteristici care insoteste durerea si pe care medicul le va interpreta ca semne de gravitate. Acestea ii dau de inteles ca trebuie sa actioneze mult mai rapid asupra unei probleme care poate fi mai grava decat o sciatica obisnuita. Aceste semne trebuie sa reprezinte si pentru dumneavoastra indicii ca sciatica ar putea fi cauzata de o afectiune mai serioasa. Daca aveti o varsta mai mica de 20 de ani sau mai mare de 55 de ani cand apare prima data sciatica, daca durerea apare dupa un traumatism violent (de exemplu accident rutier), daca durerea este constanta si se agraveaza sau daca apare in regiunea toracica, trebuie sa va prezentati cat mai repede la medicul neurolog sau intr-un serviciu de urgenta. Aceeasi atitudine este obligatorie daca folositi steroizi, droguri sau daca aveti infectia HIV si daca ati scazut mult in greutate in ultima perioada sau aveti sau ati avut o boala maligna diagnosticata.

Durata unui puseu de sciatalgie in urma unei hernii discale este variabila. Uneori puseul acut trece in una, doua sau trei luni in urma unui tratament fizioterpic si mai ales in urma unui repaus la pat de aproximativ 2 zile. Alteori hernia devine ireductibila, durerile persista fara nici o tendinta de ameliorare, necesitand o interventie chirurgicala. In sfarsit, in alte cazuri, durerile se calmeaza pana la urma, uneori dupa luni si ani de zile, lasand dupa ele o atrofie definitiva a muschilor gambei.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează